18 Apr 2017

Advies.chat Soa Aids Nederland

Advies.chat is de eerste online soa-testwijzer waarmee gebruikers 24/7 anoniem en betrouwbaar advies kunnen krijgen over soa-tests.

Via deze chat kan je snel en eenvoudig ontdekken of je risico loopt op een soa en hoe je die het beste kan laten testen. Ook verwijst Advies.chat naar betrouwbare soa-zelftest aanbieders.

Bij de lancering van Advies.chat start ook een publiekscampagne waarin Soa Aids Nederland de boodschap uitdraagt dat, om soa-vrij te blijven, iedereen geholpen is bij een persoonlijk condoom- en soa-test advies op maat. We verwijzen naar onze website die gedurende de publiekscampagne geheel wordt overgenomen door Advies.chat.

Advies.chat is geen vervanging voor een professioneel consult. Soa Aids Nederland blijft adviseren om naar de huisarts of GGD te gaan voor het testen op soa en de beste zorg. Aan mensen met klachten en gewaarschuwden wordt dit zelfs dringend gevraagd. Helaas kan of wil niet iedereen naar de huisarts of GGD, of dit nu te maken heeft met financiële of persoonlijke drempels.

Steeds meer mensen maken gebruik van online soa-zelftest aanbieders, terwijl een groot deel daarvan totaal onbetrouwbaar is. In 2016 zijn er minstens 60.000 van dit soort soa-zelftests verkocht.

Leila 2 1080x1080 from Soa Aids Nederland on Vimeo.