Cursussen

Cursussen EHBO en bedrijfshulpverlening

Bij de GGD kunt u cursussen volgen op het gebied van acute hulpverlening. In de cursussen Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO), Bedrijfshulpverlening (BHV), Reanimatie en AED training (Automatische Externe Defibrillator) leert u wat u kunt doen bij kleine en grotere ongelukken, in de privésituatie of op het werk.Bloedneus

De GGD is een erkend opleidingsinstituut met NIBHV-keurmerk (Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening) en werkt volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis, dé belangenorganisatie in Nederland rond EHBO.

Voor particulieren én bedrijven
De GGD biedt diverse cursussen aan, voor zowel bedrijven als particulieren. Voor bedrijven bieden wij o.a. de cursus Bedrijfshulpverlening (BHV) en de herhalingscursus BHV, en een volledige Oranje Kruis EHBO-opleiding. Voor particulieren bieden wij ook diverse EHBO-cursussen.

Les van ervaren, gecertificeerde trainers
De lessen worden gegeven door een groep van vijftien ervaren docenten: negen docenten Brand (allen werkzaam bij de beroepsbrandweer) en zes docenten EHBO, gecertificeerd door het Oranje Kruis.

Realistisch oefenen
De cursisten Bedrijfshulpverlening (BHV) oefenen op de locatie in Haarlem in de blustoren van de beroepsbrandweer. Bij de EHBO-lessen en de BHV-herhalingscursus wordt gewerkt met iemand die slachtoffer speelt (Lotus). Door realistisch te oefenen ervaart u beter wat er tijdens hulpverlening gebeurt. 

Na afloop een erkend diploma
Afhankelijk van het soort cursus ontvangt u na afloop van de cursus een diploma of Oranje Kruis Certificaat, of een GGD-certificaat. Voor sommige cursussen moet een examen worden afgelegd.

Kijk voor meer informatie op de pagina’s van de diverse cursussen; zie het menu links op deze pagina. U kunt ook direct online inschrijven.

De GGD biedt ook diverse cursussen op het gebied van opvoeding en gezondheid van kinderen. Deze cursussen zijn bestemd voor inwoners van de gemeente Haarlemmermeer.