EHBO bij kinderen

In de cursus EHBO bij kinderen leert u levensreddende handelingen te verrichten bij kinderen en daarnaast hulp te verlenen bij de meest voorkomende ongevallen, volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis. De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten van drie uur. De behandelde informatie wordt direct geoefend, waardoor u de lesstof beter begrijpt. De docent kijkt mee en corrigeert u indien nodig.  Na afloop van de cursus ontvangt u een GGD-certificaat.

Klik hier voor de folder

De cursus wordt gegeven op onze locatie in Haarlem, Zijlweg 200, 2015 CK Haarlem. Beide bijeenkomsten duren van 19.00-22.00 uur.

De cursus is voor ouders/verzorgers van kinderen, voor beroepskrachten van kinderdagverblijven en leerkrachten van het basis- en voortgezet onderwijs. De cursus kan voor verschillende leeftijdsgroepen worden aangeboden. Het is ook mogelijk voor groepen om deze cursus in company te volgen.

Herhalingscursus EHBO bij kinderen
U kunt jaarlijks een herhalingscursus volgen om uw vaardigheden en kennis op peil te houden. Deze cursus duurt drie uur. De belangrijkste handelingen van de basiscursus worden opnieuw geoefend. Dit schooljaar besteden we extra aandacht aan vergiftigingen bij kinderen.

Les van ervaren, gecertificeerde trainers
De GGD werkt volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis, dé belangenorganisatie in Nederland rond EHBO. De EHBO-lessen worden gegeven door een bevoegd instructeur.

Inhoud van de cursus
De onderwerpen die aan bod komen zijn:

• Werking longen, hart en bloedsomloop
• Uitleg van de vitale functies (bewustzijn, ademhaling en circulatie)
• De 5 belangrijke stappen bij een ongeval
• Reanimatie en verslikking
• Eerste hulp bij een groot aantal letsels of verwondingen, zoals wonden, botbreuken, kneuzingen en brandwonden
• EHBO-doos, inhoud en gebruik

Wist Je Dat1

Over: Brandwonden

 

 

Prijzen
De kosten voor de cursus EHBO bij kinderen zijn € 72,60 per persoon. De kosten voor de herhalingscursus EHBO bij kinderen zijn € 42,- per persoon. Vermelde prijzen zijn per cursist, exclusief BTW. GGD Kennemerland houdt zich het recht voor de prijzen op ieder moment te wijzigen. Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden een deel van de kosten, afhankelijk van uw verzekering. 

Inschrijven
Heeft u interesse in deze cursus? U kunt zich hier direct inschrijven. U vindt hier ook een overzicht van al onze cursussen (data, locatie en beschikbaarheid).