EHBO

In de cursus Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO) wordt u opgeleid tot gediplomeerd EHBO'er volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis. U leert adequaat en verantwoord te handelen bij diverse ongevallen. De cursus duurt drie dagen, en een halve dag praktijk examen. Legt u het examen goed af, dan ontvangt u het diploma Eerste Hulp.

Herhalingscursus EHBO
Wanneer u het diploma Eerste Hulp heeft gehaald, moet u ieder jaar een herhalingscursus doen om het EHBO-diploma geldig te houden en om uw EHBO-kennis en -vaardigheden op peil te houden. De herhalingscursus EHBO is vooral praktijkgericht. Alle vaardigheden worden opnieuw geoefend en ieder jaar wordt een nieuw thema belicht. Tijdens twee dagen worden de competenties getoetst. De GGD zorgt voor de verlenging van het diploma Eerste Hulp.

Les van ervaren, gecertificeerde trainers
De GGD werkt volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis, dé belangenorganisatie in Nederland rond EHBO. De EHBO-lessen worden gegeven door een bevoegd instructeur. De instructeur wordt tijdens de cursus regelmatig bijgestaan door een Lotus-slachtoffer (iemand die slachtoffer speelt).

Inhoud van de cursus
De onderwerpen die aan bod komen zijn:

• Werking longen, hart en bloedsomloop
• Hulp bij bewustzijnsproblemen
• Hulp bij ademhalingsproblemen
• Hulp bij hartstilstand
• Eerste hulp bij een groot aantal letsels of verwondingen, zoals wonden, botbreuken en verbrandingen
• EHBO-doos, inhoud en gebruik

Wist Je Dat1Plaatje Drank

Tips bij alcoholvergiftiging

 

 

 

 

 

Realistisch oefenen
Bij de EHBO-lessen wordt gewerkt met iemand die slachtoffer speelt (Lotus). Door realistisch te oefenen ervaart u beter wat er tijdens hulpverlening gebeurt.

Na afloop een erkend diploma
Legt u het examen goed af, dan ontvangt u het diploma Eerste Hulp.

Prijzen
De kosten voor het volgen van een EHBO-cursus zijn € 428,- excl. BTW. De kosten voor Herhaling EHBO Lotus zijn € 133,- excl. BTW. De kosten voor Herhaling EHBO AED zijn € 98,- excl. BTW.

De prijzen zijn per cursist en inclusief lunch, koffie, thee, lesmateriaal en examengeld (tenzij anders vermeld). GGD Kennemerland houdt zich het recht voor de prijzen op ieder moment te wijzigen.

Inschrijven
Heeft u interesse in deze cursus? U kunt zich hier direct inschrijven. U vindt hier ook een overzicht van al onze cursussen (data, locatie en beschikbaarheid).

Andere EHBO-cursussen
De GGD biedt ook andere EHBO-cursussen aan:

• EHBO bij kinderen (voor ouders/verzorgers van kinderen)
• EHBO voor gastouders