Evenementen en gezondheid

Popfestivals, jaarmarkten, pieremachochelraces… Niet iedereen houdt ervan, maar zeker is dat evenementen vaak welkome reuring geven.

We mogen organisatoren in veel gevallen dan ook dankbaar zijn voor de tijd en moeite die ze nemen om iets goeds in elkaar te zetten. Zij nemen daarmee tevens een grote verantwoordelijkheid op zich, want elk evenement brengt onvermijdelijk risico’s voor de gezondheid en veiligheid met zich mee. Het is aan u als organisator van een evenement om die risico’s zoveel mogelijk te beperken.

Voor het nemen van maatregelen hiertoe gelden onder andere de hygiënerichtlijnen van het LCHV en richtlijnen van de voedsel- en warenwetgever NVWA. Omdat deze richtlijnen veelomvattend en niet altijd even toegankelijk zijn, heeft GGD Kennemerland een abc gemaakt van de belangrijkste risicofactoren, met adviezen en verwijzingen naar relevante informatiepagina’s.

Meer informatie
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen over risico’s bij evenementen, neemt u dan contact op met uw gemeente. Veel succes met de organisatie!