15 Oct 2015

GGD lanceert Gezondheidsatlas

De Gezondheidsatlas van GGD Kennemerland is vandaag officieel gelanceerd. Deze interactieve website biedt inzicht in de gezondheid van de inwoners van regio Kennemerland. Het bevat cijfers uit de gezondheidsonderzoeken en registraties van de GGD, maar ook uit andere bronnen. Met één druk op de knop kunt u een tabel, grafiek of kaart uitdraaien met gegevens over een onderwerp naar keuze. Ga naar www.gezondheidsatlaskennemerland.nl om de Gezondheidsatlas te bekijken.

Waarom een Gezondheidsatlas?
De GGD bezit veel waardevolle informatie over de gezondheid, leefstijl en het welzijn van inwoners van Kennemerland. Ter ondersteuning van beleid en praktijk is het belangrijk dat deze informatie goed vindbaar is voor gemeenten en professionals in de regio. Daarom heeft de GGD al haar beschikbare gezondheidsgegevens samengebracht in een digitale, interactieve databank: de Gezondheidsatlas.

Wat voor gegevens bevat de Gezondheidsatlas?
De Gezondheidsatlas bevat cijfers over demografie, gezondheid, leefstijl, fysieke omgeving, sociale omgeving, zorg en voorzieningen, en sociaal kwetsbare groepen. Deze cijfers zijn grotendeels afkomstig uit de gezondheidsmonitors en registraties van de GGD, maar voor een deel ook uit andere bronnen zoals het CBS. De website wordt continu aangevuld met nieuwe gegevens. 

Voor wie is de Gezondheidsatlas?
De Gezondheidsatlas is met name ontwikkeld ten behoeve van de beleidsmakers van de 10 gemeenten in Kennemerland. Maar iedereen die geïnteresseerd is in de gezondheid van de inwoners Van Kennemerland kan de Gezondheidsatlas bekijken.

Hoe werkt de Gezondheidsatlas?
U kunt zelf een onderwerp kiezen waarvan u cijfers wilt zien. De cijfers zijn te bekijken voor de regio als geheel, maar ook voor de afzonderlijke gemeenten. Voor een aantal onderwerpen is het tevens mogelijk om te kijken naar ontwikkelingen over de tijd en naar verschillen tussen bepaalde bevolkingsgroepen (bijvoorbeeld mannen en vrouwen). Bekijk hier de instructiefilm van de Gezondheidsatlas.

Vragen?
Wilt u meer weten over de Gezondheidsatlas of heeft u vragen over het gebruik ervan? Mail dan naar epi@ggdkennemerland.nl.