4 Feb 2016

Hoofddorp in Beweging: sporten voor 55-plussers

Bewegen is belangrijk voor iedereen en vooral ook voor 55-plussers. Om dit te stimuleren is op 1 februari het project ‘Hoofddorp in Beweging’ gestart, waarbij laagdrempelig sport en bewegen voor alle 55-plussers voorop staat.

‘Hoofddorp in Beweging’ is een project waarbij diverse beweegactiviteiten worden aangeboden. Plezier van bewegen en het opdoen van sociale contacten staat hierbij centraal. De activiteiten worden aangeboden door Sportservice Haarlemmermeer en verschillende zorgcentra en sportaanbieders in Hoofddorp.

De activiteiten
De beweegactiviteiten variëren van een stevige work-out door niemand minder dan Duco Bauwens (Nederland in Beweging) tot bewegen op een stoel. Ook worden er (vormen van) tennis aangeboden, wandelgroepen gestart en een cursus fit, veilig en valbreken gegeven.

GGD zoekt 55-plussers voor vragenlijstonderzoek
In het kader van dit project doen wij onderzoek naar de lichaamsbeweging en het welbevinden van 55-plussers. Bent u minstens 55 jaar oud en woont u in Hoofddorp? Doe dan mee en vul de online vragenlijst in. Daarmee maakt u kans op een VVV-cadeaubon ter waarde van €20. Het invullen duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website van Sportservice Haarlemmermeer. Hier vindt u onder andere het actuele programma en informatie over de kosten en aanmelden.