12 Jan 2016

IkPas: een maand geen alcohol

Een fris begin van het nieuwe jaar, doe mee met deze challenge en drink 30 of 40 dagen geen alcohol. IkPas is een uitdaging voor jezelf, om te kijken wat een maand zonder alcohol met je doet.
 
Veel deelnemers van de eerste editie gaven aan onbewust een patroon te hebben aangenomen, waarbij het vanzelfsprekend was dat ze één of meerdere glazen alcohol per dag dronken. Door bewust een keuze te maken om wel of niet te drinken, doorbraken ze het patroon en was alcohol niet meer vanzelfsprekend. Ook heeft een groot deel van de deelnemers positieve lichamelijke veranderingen ervaren: ze voelden zich fitter en scherper, sliepen beter, vielen af en hadden een betere huid.

Ondersteuning
Als deelnemer ontvang je de nieuwsbrief met informatie over de actie, verhalen van andere deelnemers, tips & tricks en nog veel meer. Daarnaast krijg je voorafgaand, tijdens en na de actie ook allerlei handige tips, verhalen, nieuws etc. via de social media kanalen: je vindt IkPas op Twitter, Facebook en Instagram. Je kunt daar ook terecht voor vragen.

Aanmelden 
Je kunt je nu aanmelden op de website:

  • de 40-dagen actie start op 10 februari t/m 20 maart
  • de 30-dagen actie start op 1 maart en eindigt op 30 maart

Neem voor meer informatie een kijkje op de website: www.IkPas.nl.
 
IkPas is een initiatief van GGD’en, instellingen voor verslavingszorg, het Trimbos Instituut en de Hogeschool Windesheim.