Accidentele bloedcontacten en seksaccidenten

GGD Kennemerland ondersteunde de afgelopen jaren instellingen, organisaties en bedrijven in de regio bij het beoordelen van prikaccidenten en andere accidentele bloedcontacten bij hun medewerkers. Hierbij boden wij  professioneel advies en de mogelijkheid om snel bloedcontroles te doen en vaccinaties te geven.

Vanaf 1 mei 2015 is GGD Kennemerland gestopt met het geven van advies en de afhandeling van beroepsgebonden prikaccidenten en andere accidentele bloedcontacten opgelopen tijdens het werk. De reden hiervoor is dat de afhandeling niet meer binnen het huidige takenpakket valt. Bovendien zijn er voor de invulling van deze arbo-taak andere partijen op de markt, die deze services aanbieden met voldoende kwaliteit en waarborging van de vertrouwelijkheid.

De GGD blijft voor particulieren en professionals in de keten het aanspreekpunt als het gaat om niet-beroepsgebonden incidenten, waaronder ook de seksaccidenten (o.a. verkrachtingen en andere hoog risico seksuele contacten) vallen. Voor ondersteuning hierbij kunt u binnen kantoortijden contact opnemen met het cluster Infectieziektebestrijding van de GGD. Buiten kantooruren kunt u de arts infectieziekten bereiken via de meldkamer voor de ambulance van de Veiligheidsregio Kennemerland (023-531 91 91).