Websites/apps

Op deze pagina vindt u informatie over websites en apps die voor u als ouder interessant kunnen zijn.

Websites

www.groterworden.nl                                                                                                                   

Filmpjes over de gezondheid, groei en ontwikkeling van kinderen van 0-18 jaar door twaalf samenwerkende JGZ organisaties. Filmpjes over, ogentest, mediaopvoeding, digitaal dossier, vaccinatie en nog veel meer.

www.mediaopvoeding.nl  
Op deze site geven deskundigen antwoord op al uw vragen over kinderen en media. Kijk eerst of uw vraag al eerder gesteld is en stel dan eventueel uw eigen vraag

www.mijnkindonline.nl
Stichting Mijn Kind Online is een kenniscentrum voor jeugd en media. De website bevat informatie voor leerkrachten en ouders.

http://www.gameninfo.nl/publiek/test-je-game-gedrag/ 
Maakt u zorgen over het computergebruik vanuw kind, u kunt zelf of samen met uw kind een zelftest doen via de website van Brijder. Deze test maakt duidelijk hoeveel invloed de digitale wereld op uw kind heeft.

www.nibud.nl/consumenten/zakgeldZakgeld
Zakgeld is voor uw kind een goede manier om te oefenen voor later. Maar wanneer begint u met zakgeld? En welk bedrag past bij welke leeftijd?Vanaf zes jaar herkennen kinderen muntgeld. Dit is dus een goed moment om te starten met het geven van zakgeld. In het begin willen ze het geld meteen uitgeven, later komt het besef dat ze iets groters kunnen kopen als je geld opzij legt.

 app

Apps

Groei app

De GroeiApp van de GroeiGids helpt je om alle bijzondere, leuke en belangrijke stappen in de ontwikkeling van je kind bij te houden en te bewaren. Door het invoeren van de verschillende items zoals lengte en gewicht, vaccinaties, het doorkomen en wisselen van tanden, kinderziektes en ontwikkelingsmijlpalen ontstaat er in de GroeiApp een mooi overzichtelijk tijdlijn: het GroeiPad van je kind. Je kunt zowel met de gratis app http://www.veiligheid.nl/tips-en-advies/veilig-groot-worden-appals via www.groeigids.nl het GroeiPad van je kind bijhouden. Dit kan al tijdens de zwangerschap.


iGrow App TNO

Met de iGrow app van TNO kun je eenvoudig zien hoe je kind (van 0-18 jaar) groeit, hoe lang je kind wordt en of het een gezond gewicht heeft. Je krijgt tips over gezonde voeding, bewegen en slapen. Drie aspecten waarvan uit onderzoek is gebleken, dat ze belangrijk zijn voor een gezond gewicht. Ook kun je zien waar je in jouw omgeving kunt spelen, wandelen en zwemmen.Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel in Google Play of de App Store en zoek op de gratis app iGrow of op

 

Veiligheids app Veiligheid.nl                                             

Met de Veilig Groot Worden app kun je als ouders van jonge kinderen  in een oogwenk checken wat je kunt doen om het in huis veilig te maken voor je kind. Afhankelijk van de leeftijd van het kind worden per ruimte in het huis (zoals bijvoorbeeld de woonkamer en de babykamer) veiligheidstips en koopadviezen gegeven.

De app Veilig Groot Worden is ontwikkeld in aanvulling op de gelijknamige folder-reeks die via Centra voor Jeugd en Gezin of  consultatiebureau'swordt verspreid.

 

Gezonde Mond app Ivoren Kruis

Met de app GezondeMond helpt u uw patiënten een betere therapietrouw te ontwikkelen. De app is een handig hulpmiddel bij de dagelijkse mondhygiëne. Het Ivoren Kruis stelt u voor het gebruik van de app aan te bevelen bij elk consult waarbij preventie aan de orde is. De app GezondeMond is geschikt voor iPhone en Android telefoons en kan gratis worden gedownload via de App Store en via Google Play.  Meer info?