Prenataal stevig ouderschap

Terug

Stevig Ouderschap is een programma voor opvoedondersteuning. Tijdens uw zwangerschap krijgt u ongeveer vier huisbezoeken van de jeugdverpleegkundige. Zij belt u voor een eerste afspraak als u ongeveer 16 weken zwanger bent. Daarna komt zij, als u dat prettig vindt, rond de 24e, 30e en 36e week van uw zwangerschap. Natuurlijk kunt u ook later in uw zwangerschap nog beginnen met de huisbezoeken. U bepaalt waarover u praat tijdens Stevig Ouderschap. Toch zien we dat de gesprekken eigenlijk altijd gaan over drie belangrijke onderwerpen: aandacht, ontwikkeling en ondersteuning.

Kijk hier voor meer informatie.

Veel ouders die deelgenomen hebben aan stevig ouderschap, gaven aan dat zij het prettig hadden gevonden als de begeleiding al was gestart tijdens de zwangerschap. Prenataal Stevig Ouderschap komt aan deze wens tegemoet.

Vanaf een zwangerschapsduur van 16 weken kunnen ondersteunende huisbezoeken starten. De huisbezoeken kunnen ook voortgezet worden na de bevalling. Aanmelding kan via de verloskundige of u kunt zelf contact opnemen via telefoonnummer 023-7891777 bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30-12.30 en van 13.00-17.00 uur of per e-mail frontofficejgz@vrk.nl.