8 Dec 2015

Kinderen van ouders die moeilijk rondkomen, hebben een minder gezonde leefstijl

De dure decembermaand is weer gestart. Hoeveel gezinnen met jonge kinderen in Kennemerland hebben moeite om rond te komen van hun inkomen? En wat betekent dat voor de voeding en beweging van hun kinderen?

14% van de ouders van 3 t/m 11-jarige kinderen geven aan dat ze in 2014 moeite hebben gehad om rond te komen van hun inkomen. Bij 3% is sprake van grote moeite. Kinderen van ouders die moeite hebben om rond te komen, zijn minder vaak lid van een sportvereniging en eten minder vaak fruit en groente. Zo is 74% van de kinderen van ouders die moeite hebben om rond te komen lid van een sportvereniging, bij kinderen van ouders die geen moeite hebben om rond te komen is 85% lid. 65% van de kinderen van ouders die moeite hebben om rond te komen eet minstens 6 dagen per week fruit, tegenover 74% van kinderen van ouders die goed rond kunnen komen. Bij groente is dit 55% tegenover 67%.

Dit en meer blijkt uit de Kindermonitor 2014 van GGD Kennemerland i.s.m. JGZ Kennemerland. De resultaten van de Kindermonitor en vele andere onderzoeken van de GGD zijn opgenomen in de Gezondheidsatlas.