Over de GGD

Publiek jaarverslag 2016 GGD Kennemerland

De naam GGD is voor de meeste mensen een vertrouwd begrip. Sommigen denken daarbij direct aan de jeugdarts of aan een vaccinatie voor een verre reis. De GGD houdt zicht op de gezondheidsrisico's en probeert de gezondheid van mensen te bevorderen. Alle activiteiten zijn er op gericht te voorkómen dat mensen ziek worden.

De naam GGD staat voor Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst. GGD Kennemerland is een energieke organisatie die bestaat uit de sectoren Preventie, Advies & Crisis, Jeugdgezondheidszorg en Ambulancezorg.

Samen voeren wij een verscheidenheid aan taken uit: van consultatiebureau tot Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen, van infectieziektebestrijding tot medische milieukunde.

Bij GGD Kennemerland werken ruim 300 medewerkers verspreid over 17 locaties in de regio. Wij werken voor de inwoners van de volgende 10 gemeenten:

  1. Beverwijk
  2. Bloemendaal
  3. Haarlem
  4. Haarlemmerliede & Spaarnwoude
  5. Haarlemmermeer
  6. Heemskerk
  7. Heemstede
  8. Uitgeest
  9. Velsen
  10. Zandvoort

GGD Kennemerland is onderdeel van Veiligheidsregio Kennemerland. Daarnaast horen Brandweer Kennemerland, Meld- Informatie Coördinatiecentrum Kennemerland, het Veiligheidsbureau Kennemerland en de ondersteunende afdelingen bij deze organisatie.