7 Jun 2017

Publieksevent “Samen suïcide aanpakken in Kennemerland” groot succes

Op 18 mei vond in de Gravenzaal van het stadhuis in Haarlem de bijzondere bijeenkomst ‘Samen suïcide aanpakken in Kennemerland’ plaats. De bijeenkomst was de aftrap van de publiekscampagne van het project ‘Zero Suïcide’, waar GGD Kennemerland, GGZ inGeest en VBZ samen in optrekken.

Zowel zorgorganisaties als gemeenten hebben voor dit project de handen ineen geslagen, om het aantal suïcides en -pogingen in de regio Kennemerland terug te dringen. Het publiek dat op deze bijeenkomst was afgekomen was dan ook zeer divers. Er waren ruim 80 mensen aanwezig en het publiek varieerde van psychiater tot wethouder, van handhaver tot POH GGZ. Iedereen voelde zich op een bepaalde manier betrokken bij een betekenisvol onderwerp als suïcide. Na een uitleg van het project deelden professionals en wetenschappers hun kennis op het gebied van suïcide met hun collega’s en andere geïnteresseerden.

Maar het waren niet de experts die deze middag zo bijzonder maakten. Ook ervaringsdeskundigen en nabestaanden kwamen deze dag aan het woord. Zij kleurden de middag met hun doordringende en eerlijke verhalen en wisten de zaal meerdere malen muisstil te krijgen met hun openheid. Al met al is de bijeenkomst geslaagd in haar missie: het verbinden van mensen rondom een onderwerp dat van levensbelang is voor iedereen in onze maatschappij.

Foto Stoelen En Poster JEF 7427