Hepatitis B-vaccinatie

Hepatitis B is een leverontsteking die ernstig kan verlopen en zeer besmettelijk is. U kunt hepatitis B onder andere oplopen via onveilig seksueel contact of bloed-bloed-contact. Mensen die door seksueel contact risico lopen op hepatitis B kunnen gratis hepatitis B-vaccinaties krijgen bij de GGD.

Voor wie is de vaccinatie bedoeld?
Mannen die seks hebben met mannen en sekswerkers (m/v) lopen risico op hepatitis B. Zij komen in aanmerking voor een gratis vaccinatie.

Hoeveel vaccinaties zijn nodig?
In een periode van zes maanden krijgt u drie vaccinaties. U bent dan levenslang beschermd.

Waar kan ik de vaccinatie halen? 
De GGD biedt het hele jaar door de gelegenheid om een gratis hepatitis B vaccinatie te krijgen indien u tot de risicogroep behoort. U kunt hiervoor terecht in Haarlem, Hoofddorp en Heemskerk. Voor informatie en het maken van een afspraak kunt u bellen met GGD Kennemerland op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur op 023-789 1610. Op www.mantotman.nl  voor Haarlem, Heemskerk en Hoofddorp online een afspraak maken.

De gratis vaccinatie is bestemd voor:

  • mannen die seks hebben met mannen;
  • Sekswerkers (m/v)

Meer informatie

  • Voor meer informatie, aanvragen folder of een afspraak te maken: GGD Kennemerland, dagelijks tussen 9.00 en 12.00 uur: 023-789 1610. 
  • Voor persoonlijk advies: aids/soa infolijn : 0900 - 20 42 040 (10 eurocent per minuut) maandag t/m vrijdag van 14.00 - 22.00 uur.
  • Voor algemene informatie soa.nl.

GGD op Bullchat
Voorlichters van de GGD Kennemerland zijn wekelijks online om vragen te beantwoorden over veilige seks, risico's op soa's, Hepatitis B vaccinatie en mogelijkheden voor het doen van een soa-test.

Wanneer:
De voorlichters zijn soa verpleegkundigen van de soa poli GGD Kennemerland en zij zijn op vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur online op Bullchat onder de naam GGD Kennemerland.