21 Sep 2016

Stoptober: Oktober alleen dan zonder sigaretten

Voor het derde achtereenvolgende jaar staat de maand oktober in het teken van Stoptober. Dankzij de positieve aanpak, de gratis Stoptober-app en de steun van stoppers onderling, hebben de afgelopen twee jaar 120.000 mensen meegedaan aan Stoptober. Stoptober

Dit jaar gaat ook actrice, presentatrice en gelegenheidsrookster Wendy van Dijk de uitdaging aan. De campagne is haar op het lijf geschreven: "Natuurlijk wil ook ik dolgraag stoppen met die paar sigaretten die ik af en toe rook. Juist omdat we het met elkaar doen, gaat het zeker lukken Graag wil ik andere rokers ondersteunen tijdens Stoptober zodat ze een rookvrij en dus gezonder leven kunnen leiden”. 

Meer ambassadeurs
Ook Gordon en  Gijs Staverman steunen de actie. Gijs Staverman, zelf inmiddels drie jaar gestopt: "Ik weet als geen ander wat positieve aanmoedigingen kunnen betekenen als je wilt stoppen met roken. Ik gun iedereen een rookvrij leven en zet me daarom ook dit jaar graag in voor Stoptober."

Bijzondere steun komt uit Amsterdam waar burgemeester (en inmiddels ex-roker) Eberhard van der Laan de Stoptober-deelnemers alvast een hart onder de riem steekt: "Als zelfs ik kan stoppen met roken, dan kan iedereen het. Ik had dit veel eerder moeten doen!” 

80% Rokers wil stoppen met roken
Uit onderzoek blijkt dat tachtig procent van alle rokers in Nederland graag wil stoppen met roken, maar eenvoudig is het niet. En wat is het juiste moment? Stoptober creëert dit moment, op 1 oktober, en biedt met haar programma positieve steun aan iedereen die wil stoppen met roken. De afgelopen twee jaar hebben duidelijk gemaakt dat het geheim van Stoptober zit in de positieve aanpak, de gezamelijkheid en de steun die Stoptobers stoppers te bieden heeft. Bovendien is een periode van 28 dagen goed te overzien. Wie eenmaal door die lastige eerste fase heen is, heeft na 28 dagen vijf keer meerkans om blijvend te stoppen. 

De steun van Stoptober bestaat onder meer uit de gratis Stoptober-app die elke dag berichten stuurt en tips en advies geeft. Daarnaast delen deelnemers lief en leed met elkaar op de Facebookpagina StoptoberNL. Dit jaar delen een aantal Stoptobervloggers dagelijks hun persoonlijke ervaringen op de website en via sociale kanalen. Stoppen met roken doe je samen! 

Meedoen aan Stoptober
Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich vanaf vandaag inschrijven via de website www.stoptober.n. De bijbehorende gratis app kan vanaf 28 september  worden gedownload. De 28 dagen niet roken-reis begint op 1 oktober 2016.