20 Apr 2017

Vaccinatiecampagne tegen hepatitis A bij kinderen van 1 tot 16 jaar

In de maand april kunnen kinderen van 1 tot 16 jaar die op reis gaan naar Turkije, Marokko, Egypte, Kroatië of een ander land buiten Europa met korting gevaccineerd worden bij De Reispoli van GGD Kennemerland.

Het tarief bedraagt dan € 25,00 per vaccinatie in plaats van € 38,90. Aanvullend verzekerden bij Achmea kunnen de kosten volledig vergoed krijgen.

Wat is hepatitis A?
Hepatitis A wordt veroorzaakt door een virus. Het virus zit in de ontlasting van mensen die het virus bij zich dragen. Ook kan het virus in voedsel en water terecht komen. Op deze manier kan het virus over worden gedragen op andere mensen. Hepatitis A kan zo licht verlopen dat iemand het niet eens merkt. Andere mensen kunnen er flink ziek van worden.

Hepatitis A komt voor wereldwijd voor, ver weg maar ook dichter bij huis
Hepatitis A komt wereldwijd veel voor;  in vrijwel alle niet-westerse landen. Ruim 1,5 miljoen Nederlanders reizen jaarlijks naar bestemmingen waar risico is op hepatitis A. Veel mensen zijn zich er echter niet bewust van dat vaccinatie in landen dichter bij huis zoals Turkije, Marokko, Egypte, Kroatië en Bulgarije nodig is. Ongeveer 40% van de reizigers naar bestemmingen dichtbij gaat ongevaccineerd op reis en lopen dus risico op ziekte

Meer informatie en een afspraak maken
Voor meer informatie over de vaccinaties of voor een afspraak kunt u contact opnemen met De Reispoli van GGD Kennemerland: telefonisch bereikbaar op 023-7891616 (maandag t/m vrijdag van 08.30 –16.00 uur) of online via de website www.dereispoli.nl.

Voor meer informatie over Hepatitus A kijkt u op deze site van het RIVM