Nieuws
Geplaatst op: 12-03-2021 om 15:08 uur
Laatst gewijzigd op: 12-03-2021 om 15:11 uur

Vaccinatielocatie Haarlem succesvol geopend

Op vrijdag 12 maart is de nieuwe vaccinatielocatie van GGD Kennemerland in het Kennemer Sportcenter te Haarlem succesvol geopend. Jos Wienen, burgemeester van Haarlem, ontving voor de opening een rondleiding door de locatie.

Een 84-jarige inwoonster kreeg de eerste prik. Daarnaast ontving zij uit handen van de burgemeester een bos bloemen.

Mevrouw wordt gevaccineerd in Haarlem

De vaccinatielocatie in Haarlem is geopend van 09.00 tot 16.30, met uitzondering van dinsdag en donderdag. Dan is hij geopend van 12.30 tot 20.00. Vanaf maandag kunnen inwoners ook terecht voor een coronatest bij het Kennemer Sportcenter. Er zijn 2 drive-through teststraten en een aparte fiets-wandelteststraat. De testlocatie is zeven dagen per week van 08.30 tot 17.00 geopend.

GGD Kennemerland breidt het aantal test- en vaccinatielocaties in de regio de komende weken uit. Hoewel er momenteel nog maar een beperkte hoeveelheid vaccins beschikbaar is, speelt GGD Kennemerland proactief in op de situatie waarin grootschaliger gevaccineerd kan gaan worden.

Op maandag opent in de regio Kennemerland de derde vaccinatielocatie op P0 van de Bazaar in Beverwijk. Op 29 maart opent een locatie in Zandvoort. Hierbij gaat het om een mobiele unit die tien weken blijft staan. Begin april volgen ten slotte locaties in Uitgeest en IJmuiden.