Nieuws
Geplaatst op: 25-01-2022 om 12:09 uur
Laatst gewijzigd op: 25-01-2022 om 12:13 uur

Spreekuren centrum seksuele gezondheid

Per jaar komen zo’n 4000 mensen naar onze spreekuren in Haarlem, Heemskerk en Hoofddorp. Naast het afnemen van een soatest, kun je bij ons ook terecht met vragen over seks of om te praten over seksuele ervaringen.

Tijdens zo’n gesprek komen niet alleen de keuzes die je maakt op het gebied van veilige seks aan bod, maar ook seksuele tevredenheid. Seks moet vooral leuk en fijn zijn, het liefst met zo min mogelijk risico’s. Centrum Seksuele Gezondheid biedt een veilige omgeving waar jij je vragen kunt stellen. We weten dat dit niet altijd even makkelijk is. Er rust nog altijd een taboe op praten over seks en soa’s en op het bezoeken van de SOA poli. Daarom zijn wij erin getraind om dat praten een beetje makkelijker te maken.

Bij Centrum Seksuele Gezondheid werken 8 sociaal verpleegkundigen, 2 doktersassistenten en 3 artsen. Onze locaties zijn in Heemskerk, Hoofddorp en Haarlem.

Wij richten ons in eerste instantie op jongeren onder de 25, mannen die seks hebben met mannen, sekswerkers, mensen met klachten en mensen met een waarschuwing voor een soa. Ook als je recent een zedendelict hebt meegemaakt, ben je welkom op ons spreekuur.

Een greep uit wat we doen

  • Via SENSE helpen wij jongeren bij al hun vragen over seks en alles wat daarbij komt kijken, zoals anticonceptie, lijf en liefde, pijn bij het vrijen, erectieproblemen en natuurlijk soa’s. Je kunt gratis en anoniem bij ons terecht.
  • Mannen die seks hebben met mannen en sekswerkers kunnen bij ons terecht voor de hiv-remmer PrEP en voor Hepatitis B vaccinaties. We adviseren en testen ook op locatie.

Meer weten of een afspraak maken