Nieuws
Geplaatst op: 28-02-2022 om 15:16 uur
Laatst gewijzigd op: 28-02-2022 om 15:25 uur

Update programma Vaccinatie in de wijk

In februari is GGD Kennemerland weer gestart met vaccineren in de wijk om inwoners op een laagdrempelige manier een prik aan te bieden. Nu veel inwoners inmiddels gevaccineerd zijn en het verspreid over de regio ook mogelijk is om (behalve voor de herhaalprik) op vrije inloop langs te komen, bekijken we continu wat de meest effectieve manier van vaccineren is.

Daarom is het programma aangepast en zijn we vanaf nu op onderstaande locaties in de regio te vinden voor een vaccinatie. Een actueel overzicht staat altijd op deze pagina op onze website. Daarnaast blijven de reguliere locaties (zie hiervoor ggdkennemerland.nl/coronavaccin) zeven dagen per week geopend. De komende tijd blijven we het vaccinatietraject in de wijk monitoren. Het kan zijn dat besloten wordt om het programma aan te passen. Kijk daarom altijd op onze website voor vertrek.

Tijden en locaties

Actuele tijden en locaties vind je op ggdkennemerland.nl/vaccinatie-in-de-wijk

Zo werkt het vaccineren

  • Je hebt geen afspraak nodig, je kan gewoon binnenlopen.
  • Je wordt gevaccineerd met het Pfizer-vaccin.
  • Neem je ID-bewijs mee en doe een (bij voorkeur medisch II of IIR) mondkapje op.

Voorwaarden

  • Minimumleeftijd voor de 1e of 2e prik is 12 jaar.
  • Je kunt op dit moment een boostervaccin krijgen als je 18 jaar of ouder bent en vanaf 3 maanden na je laatste coronavaccinatie. Tenzij je daarna nog corona gehad hebt, dan kun je 3 maanden na je corona-infectie de booster krijgen.
  • Herhaalprikken kunnen niet op inloop worden gehaald, dit werkt alleen op afspraak. Hiervoor kun je dus niet terecht bij Vaccineren in de wijk.