Nieuws
Geplaatst op: 01-03-2022 om 10:56 uur
Laatst gewijzigd op: 01-03-2022 om 12:26 uur

Aanpassing openingstijden Meldpunt Zorg en Overlast GGD Kennemerland

Het Meldpunt Zorg en Overlast is de plek waar iedereen, ook tijdens het weekend, voor advies terecht kan wanneer iemand verward gedrag vertoont, maar geen acuut gevaar voor zichzelf of de omgeving is. Per 1 maart 2022 worden de openingstijden van het Meldpunt Zorg en Overlast aangepast. Het Meldpunt Zorg en Overlast is vanaf 1 maart 2022 bereikbaar van maandag t/m zondag, tussen 9.00 en 20.00 uur.

Het Meldpunt Zorg en Overlast van GGD Kennemerland werkt als vangnet voor mensen die (verplichte) zorg nodig hebben maar dat zelf niet willen. Je kunt hier je zorg melden over ernstige psychiatrische problematiek, vervuiling, vereenzaming, ernstige overlast of verslaving. Ook als de persoon over wie jij je zorgen maakt, deze zorgen zelf niet deelt. Daarnaast kan je ook advies vragen aan het Meldpunt, bijvoorbeeld hoe je omgaat met een buurman of familielid met psychiatrische problematiek of welke instantie het beste hulp kan bieden. Er is ook een digitaal meldformulier, die kan je vinden via deze link.

Medewerkers van het Meldpunt Zorg en Overlast zoeken eerst uit wat er precies aan de hand is en gaan indien nodig/wenselijk langs bij de persoon over wie de zorgen zijn gemeld. Samen met deze persoon en met andere hulpverleners en professionals probeert het Meldpunt een oplossing voor de problemen te vinden. De medewerkers bieden ‘bemoeizorg’, wat inhoudt dat zij ervaren zijn in het contact leggen met mensen die zelf niet om hulp vragen.

Wanneer je denkt dat een persoon een direct gevaar voor zichzelf of voor de omgeving is, schakel dan meteen de Hulpdiensten in via 112.

Voor meer informatie, bezoek onze informatie pagina

meldpunt zorg en overlast