Nieuws
Geplaatst op: 11-07-2024 om 11:42 uur
Laatst gewijzigd op: 11-07-2024 om 13:53 uur

Dit najaar nieuwe prikronde tegen corona voor risicogroepen

Op 16 september 2024 start de nieuwe prikronde tegen corona. De coronaprik brengt de bescherming tegen corona weer op peil. Dit is vooral van belang voor mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden van corona. Het coronavirus is er nog steeds en kan weer opleven. Daarom blijft het vaccineren van risicogroepen belangrijk.

Wie kan de coronaprik halen?

  • Mensen van 60 jaar en ouder
  • Mensen tussen de 18 en 59 die jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik ontvangen
  • Zorgmedewerkers die werken met kwetsbare mensen
  • Kinderen en volwassenen uit medische hoog-risicogroepen (zoals mensen met een afweerstoornis)

In sommige gevallen is maatwerk mogelijk. Bijvoorbeeld als mensen met een kwetsbaar gezinslid ook graag de coronaprik willen krijgen.

Wanneer kan ik een afspraak maken?

  • Tussen 27 augustus en half oktober ontvangen mensen van 60 jaar en ouder een persoonlijke uitnodigingsbrief van het RIVM.
  • Mensen die nog geen 60 zijn maar wel binnen de doelgroep vallen, krijgen geen brief van het RIVM. Zij kunnen vanaf 27 augustus via planjeprik.nl bij de GGD een afspraak maken.

Waar kan ik de prik halen?

De regionale GGD’en gaan de coronaprik geven. Zo zal GGD Kennemerland op diverse locaties in de regio priklocaties openen waar inwoners terecht kunnen voor de coronaprik. Vanaf 27 augustus zijn deze locaties te zien via onze website en planjeprik.nl

Mensen die door hun gezondheid echt niet zelf, of met hulp van anderen, naar een priklocatie kunnen komen, kunnen bellen met 0800 – 7070. Er wordt dan door de GGD gekeken of de coronaprik thuis gegeven kan worden.

Bewoners van zorginstellingen krijgen de prik in de instelling. Zij krijgen hierover informatie van de instelling.

Voorbereidingen zijn in volle gang

De voorbereidingen voor de nieuwe najaarsronde zijn in volle gang. Hiervoor werken de 25 regionale GGD’en, het RIVM en GGD GHOR Nederland nauw met elkaar samen. 

De najaarsronde loopt tot en met 6 december 2024.

Coronaprik voor hoog risicogroepen hele jaar door beschikbaar

Op advies van de behandelend arts kunnen volwassen en kinderen met een medisch hoog risico om ernstig ziek te worden door corona het hele jaar door een coronaprik bij GGD Kennemerland halen. Een afspraak hiervan kun je maken door te bellen met 023 - 789 16 31.