Nieuws
Geplaatst op: 18-10-2024 om 11:25 uur
Laatst gewijzigd op: 18-10-2024 om 11:45 uur

GGD Kennemerland ondertekent Alliantie Gezondheidsvaardigheden: samen voor duidelijkere zorg

GGD Kennemerland heeft de Alliantie Gezondheidsvaardigheden ondertekend. Hiermee willen we ervoor zorgen dat gezondheidsinformatie en zorg toegankelijker en begrijpelijker worden voor iedereen. Veel mensen vinden het lastig om informatie over hun gezondheid te vinden, te begrijpen, en goed toe te passen. Dit kan grote gevolgen hebben voor hun gezondheid.

Ondertekening Alliantie Gezondheidsverklaring door Ciska Scheidel

Wat zijn gezondheidsvaardigheden?
Gezondheidsvaardigheden zijn de vaardigheden die je nodig hebt om informatie over je gezondheid te begrijpen en toe te passen. Denk hierbij aan het begrijpen van een bijsluiter of het opvolgen van medische adviezen. In Nederland heeft ongeveer 1 op de 3 mensen hier moeite mee. Dit kan ervoor zorgen dat ze sneller ziek worden, minder lang leven, en vaker zorg nodig hebben.

Waarom is dit belangrijk?
Door onze aansluiting bij de Alliantie willen we als GGD Kennemerland bijdragen aan het verkleinen van de gezondheidsverschillen. We willen ervoor zorgen dat onze informatie en zorg voor iedereen begrijpelijk is, zodat iedereen de juiste hulp kan krijgen. Dit is een belangrijke stap naar betere gezondheid voor iedereen.

Wat gaan we doen?
Met de ondertekening van de Alliantie willen we onder andere:

  • Duidelijke en begrijpelijke informatie geven, zodat iedereen onze informatie over gezondheid en zorg kan begrijpen.
  • Onze medewerkers trainen om mensen te helpen die moeite hebben met lezen en schrijven.
  • Samenwerken met andere organisaties om samen te zorgen voor betere zorg en communicatie.

We hopen zo de gezondheidsverschillen in onze regio te verkleinen en iedereen een kans te geven op een betere gezondheid.Meer informatie over de Alliantie Gezondheidsvaardigheden is te vinden op www.gezondheidsvaardigheden.nl.

	10 kenmerken gezondheidsvaardige organisatie