Nieuws
Geplaatst op: 06-12-2021 om 13:08 uur
Laatst gewijzigd op: 06-12-2021 om 13:23 uur

Update situatie hotel Ramada

Elke dag mogen er weer mensen uit isolatie en naar huis. In het hotel Ramada verblijven nu nog ruim twintig personen. Een deel daarvan is positief getest op corona en moet daarom helaas nog een tijdje in isolatie blijven. Een ander deel van de personen was in isolatie en mag nu of zeer binnenkort naar huis. Daarnaast verblijven er ook nog naasten van mensen die op 26 november positief getest waren in het hotel. Niet iedereen kan direct al weg als ze toestemming hebben om te gaan, om diverse redenen. Zo moeten vaak nog formaliteiten geregeld worden om de terugreis te kunnen beginnen en moet er een vlucht geboekt worden.

Van de mensen in het hotel heeft een deel geen klachten, een ander deel lichte of milde klachten. Niemand is ernstig ziek. Onze artsen en verpleegkundigen monitoren de situatie nauwgezet. Elke dag zijn verpleegkundigen in het hotel aanwezig voor directe steun, en het beantwoorden van vragen. Ook is er vrijwel dagelijks een mobiele test unit in het hotel, om de benodigde testen af te nemen. De gezondheidssituatie en eventueel benodigde testen wordt per individu beoordeeld.

Bert van de velden, directeur GGD Kennemerland: “Veel mensen in het hotel zijn nu al tien dagen in isolatie, en sommigen zullen nog langer in isolatie moeten blijven. Dit is een zware opgave voor hen, dat realiseer ik me terdege, en daarom doen we er alles aan om het verblijf zo goed mogelijk te maken door ruimhartig te zijn in het aanbieden van alles wat nodig is. Ook zijn onze verpleegkundigen dagelijks en een deel van de avond aanwezig voor directe steun en om vragen te kunnen beantwoorden. Mijn grote waardering gaat uit naar de mensen in het hotel die ondanks deze voor hen moeilijke situatie hun volledige medewerking geven, en ook naar onze medewerkers die zich dag en nacht inzetten voor de zorg voor deze mensen.”

Zie ook: